Почетна > Србија
Србија

Нове едукативне табле крај путева: Национални парк Ђердап и Министарство заштите животне средине обележили место сусрета људи и животиња

Национални парк Ђердап, препознатљив као центар биодиверзитета, поставио је едукативне табле на местима сусрета људи и животиња. Пројекат је реализован у сарадњи са Министарством заштите животне средине. Ово је први пројекат оваквог типа на територији заштићених подручја у Србији.
Фото: PrtSc

-Како би се смањиле акцидентне ситуације у саобраћају, Национални парк Ђердап познат као центар биодиверзитета, поставио је едукативне табле на местима сусрета људи и животиња. Таблама су обележени најчешћи коридори пет животињских врста од којих су неке строго заштићене, попут евроазијског риса и видре. Обележени су и коридори јелена, јежа и лисице који нису угрожени, али се показало да су често страдали на саобраћајницама. Пројекат је реализовао управљач овог заштићеног подручја, уз подршку ЈП „Национални парк Ђердап“ и Министарства заштите животне средине. Први је пројекат овог типа на територији заштићених подручја у Србији- написано је у објави.

Фото: PrtSc

 

Kosovska Mitrovica i Leposavić: Ogroman odziv Srba sa severa za smenu gradonačelnika (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.