Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Новак: Увек ћу бити ту за Србију

Новак Ђоковић је говорио о насиљу на друштвеним мрежама и плановима за Олимпијске игре.
Фото: Танјуг/AP/Alberto Pežali

Ђоковић се пласирао у осмину финала Вимблдона где ће играти са Кристијаном Гарином.

Што се тиче Гарина, он се недавно повукао са Олимпијских игара и добио је много негативних коментара на друштвеним мрежама, па је Новак упитан за став о таквим стварима.

„Нисам превише упознат са ситуацијом Кристијана Гарина, чак сам први пут сада чуо да пролази кроз то и жао ми је. Живимо у ери интернета, друштвених мрежа и људи се често на лош начин изражавају тим путем. То је озбиљан проблем, много људи доживи насиље и то често зна да изазове депресију како код деце, тако и тинејџера али и у неким озбиљнијим годинама. Сви могу да имају друштвене мреже, да тролују, вређају, пишу шта желе и тешко је изоловати се од тога. Морамо да заштитимо људе, али и себе и не само због Кристијана него због свих. То је глобални проблем“, рекао је Новак Ђоковић.

Колико си узбуђен због Олимпијских игара у Токију и колико си мотивисан за Златни Слем?

„Врло сам мотивисан да дођем на Олимпијске игре и борим се за злато, имам највише амбиције. Олимпијске игре се одржавају на сваке четири године и то је највећи догађај у историји спорта. Наравно, представљати своју земљу је највећа част и привилегија. Увек ћу бити ту за Србију и српски тенис. Ове године сам фокусиран на Гренд Слемове и Олимпијске игре, то сам рекао и на почетку сезоне. Волео бих да освојим и Вимблдон, то је моја жеља и то је мој циљ, а после тога немам много времена. Морам да се спремим и одморим како психички тако и физички. Радио сам то раније, надам се да могу опет“, поручио је светски број један.