Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Новак о повреди, споменуо и Бугарина Димитрова

„Уздам се у Бога, ми смо балканска браћа“.
Фото: Танјуг/AP Photo/Aaron Favila

Новак Ђоковић похвалио је Француза Енца Куакоа за приказану игру и велику борбу. Поручивши да му прија да игра у вечерњем термину у Аустралији и да жели да настави са добрим партијама и победама.

У трећем колу ће турнира у Мелбурну ће играти против Бугарина Димитрова, ког је назвао балканским братом, а причао је и о повреди задње ложе.

Ђоковић је у четири сета успео да изађе на крај са Французом(6:1, 6:7; 6.2; 6:0) било је потешкоћа на обе стране када су повреде у питању.

Куако је морао да затражи медицински тајмаут због изврнућа скочног зглоба. Док је Новак такође био приморан на исто због проблема са болом у задњој ложи леве ноге.

Ипак, на крају је Ђоковић и поред губитка другог сета 6:4 (први добио 6:1), успео без већих проблема да слави у преостала два 6:2 и 6:0 и пласира се у треће коло где га чека Бугарин Григор Димитров, који је победио Ласла Ђереа.

Волим да играм вечерњи програм, хајде тако да наставимо. Некада не иде све савршено, али то је спорт”, поручио је видно расположени Новак.

Ђоковић је упитан за повреду која га мучи, као и за наредног ривала Димитрова. Који је за нешто више од 90 минута стигао до трећег кола, елиминисавши српског тенисера Ласла Ђереа.

„Није уопште добро, идем дан по дан. Уздам се у Бога и радим с физиотерапеутом, то је све што могу да кажем. Надам се да ћу моћи да се опоравим и да ћу бити спреман за наредне изазове.

Нисам играо дуго против Димитрова, не памтим када је то било. Он игра сјајан тенис и одлично га познајем. Ми смо добри пријатељи и браћа са Балкана”, закључио је Новак Ђоковић, који је осим Француза Енца Куакоа иамао и пијаног навијача.

Đoković u trećem kolu Australijan opena, naredni protivnik Dimitrov

 

Преузмите андроид апликацију.