Почетна > Србија
Србија

У Лепосавићу положен камен темељац за нову зграду

Представници Канцеларије за Косово и Метохију и општине Лепосавић положили су данас камен темељац за још једну зграду на територији те општине, намењену стамбеном збрињавању младих брачних парова, социјално угрожених.
Фото: Танјуг/Kosovo Online/You Tube

Ове године, средствима Канцеларије за КиМ биће изграђено укупно 17 зграда на простору Косова и Метохије, рекла је помоћница директора Канцеларије за КиМ, за инфраструктурне пројекте Јелена Стојковић, која је камен темељац поожила са председником општине Лепосавић Зораном Тодићем.

Стојковић је, како се наводи у саопштењу, прецизирала да ће зграда имати 12 станова.

„Канцеларија за Косово и Метохију континуирано улаже у стварање бољих услова за останак и опстанак нашег народа у покрајини. Ове године градимо рекордан број зграда, имамо својеврсну грађевинску експанзију што је додатни знак и симбол да су Канцеларија и држава Србија ту за свој народ“, рекла је она.

Стојковић је нагласила да се не улаже само у стамбено збрињавање, већ и у путну инфраструктуру, наше школе, болнице, цркве.

„Помажемо свом народу, на свим пољима и то ћемо и наставити“, рекла је она.

Председник општине Лепосавић Зоран Тодић захвалио је Влади Републике Србије и Канцеларији на помоћи и улагању.

„Само у Лепосавићу, имамо седам нових зграда за последње три године, што говори о улагањима наше државе и подршци нашем народу“ рекао је Тодић који је са Стојковићевом обишао и радове на још једној згради у општини Лепосавић и Ученички дом у Лешку.

 

Преузмите андроид апликацију.