Почетна > Нови Сад > Актуелно
Актуелно Нови Сад

Нова зграда Радничког за нове ИТ стручњаке (ВИДЕО)

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, посетио је завршне радове на згради бившег Радничког универзитета у коју ће се, након радова уселити “VEGA IT” компанија. 

Реконструкцијом најпознатијег новосадског небодера, не решава се само визуелна промена запуштене зграде, већ се решава питање проширења капацитета и могућности да се отворе додатна радна места за младе „IT” стручњаке.

Овим стратешким потезом компаније у виду проширења капацитета, Универзитет у Новом Саду ће додатно учврстити своју сарадњу са компанијом „VEGA IT“.

Управо таквом сарадњом у компанији су организоване стручне праксе током целе године, када се студентима пружи прилика да по први пут виде како изгледа рад у таквом радном окружењу.

Из компаније кажу да су из овог пројекта изградње доста тога иновативног и достојно 21. веку, применили попут модерног противпожарног система, партерног и вертикалног зеленила, као и баријера за заштиту од буке.
Фото: Градске инфо

Радове на објекту у својој завршној фази, обишли су градоначелиник Новог Сада Милан Ђурић и сувласник “VEGA IT”  компаније Владан Остојић.

Према речима градоначелника свеукупна инвестиција реконструкције, коштала је 17 милиона евра, тако да са поносом истиче како је за овај новосадски симбол који се диже из пепела, предвиђено партерно уређење.
Фото: Градске инфо

„Ми као град ћемо уредити партерно уређење, а одређен део ће платити и “VEGA IT”  компанија. Могу само да им честитам и драго ми је кад чујем да ће овде радити око пет стотина „IT” стручњака који су препознали наш град и земљу који се развијају и расту, који не одлазе у иностранство, остаће овде, тако да им још једном честитам и желим среће у раду“, рекао је градоначелник Милан Ђурић.

Некадашњи симбол, а доскоро костур који је двадесет и три године стајао у самом центру града, полако добија своје обрисе, а како кажу из компаније, завршетак радова планиран је до краја јуна месеца 2023. године.
Фото: Градске инфо

„Поносан сам што ћемо му вратити стари сјај, што ће ова зграда поново постати симбол знања и што ћемо је променити тако да буде спремна за 21. век да оно што радимо, буде на понос грађана Новог Сада и на понос наше компаније“, рекао је Владан Остојић, сувласник “VEGA IT” компаније.

Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

Kako prijaviti problem na javnoj površini i putem „Viber“ aplikacije? 

Преузмите андроид апликацију.