Почетна > Бизнис
Бизнис

Нова стратегија за развој предузетништва на јесен

Чланови Радне групе за припрему Нацрта стратегије за развој микро, малих и средњих предузећа и предузетника (МСПП) са Акционим планом, на челу са државним секретаром Миланом Љушићем, састали су се данас са експертским тимом, како би разговарали о главним препорукама привредника, за унапређење привредног амбијента.
предузетништва
Фото: Unsplash/Headway

У претходном периоду одржано је 11 фокус група широм Србије, у којима су учествовали сви заинтересовани привредници за процес консултација.

Као један од највећих проблема са којима се сусрећу, истакнут је недостатак радне снаге, саопштено је из Министарства привреде.

Према речима државног секретара и председника Радне групе, Милана Љушића, сугестије привредника су од суштинске важности, с обзиром на то да ће ови документи утврдити стратешки правац деловања у области развоја предузетништва за период 2022 – 2027. године.

Доношење Стратегије очекује се на јесен.

Области које ће обухватити односе се на: унапређење пословног окружења, унапређење приступа изворима финансирања и новим тржиштима, континуирани развој људских ресурса, јачање одрживости и конкурентности МСПП, развој и промоцију предузеничког духа и подстицање предузеништва жена, младих и социјалног предузетништва, као и дигитализацију и озелењавање МСПП.

Privredna komora Srbije i organizacija „HELP“ potpisale Memorandum o saradnji

Преузмите андроид апликацију.