Почетна > Србија
Бизнис Србија

Нова инвестиција у Дуванску индустрију Ниш од 100 милиона долара

Компанија Филип Морис обележила је данас 20 година од приватизације Дуванске индустрије Ниш у присуству премијерке Ана Брнабић и најавила нову инвестицију вредну 100 милиона долара, у оквиру које ће бити отворено 200 нових радних места.
Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Пеђа Вучковић
Tим поводом потписан је Меморандум о разумевању између компаније Philip Morris Operations а.д. Ниш (ПМОП) и Владе Србије.

У име владе Меморандум о разумевању потписала је премијерка Ана Брнабић, која је том приликом рекла да данашњи јубилеј представља нови почетак за компанију Филип Морис Интернешнел у Србији, која је један од лидера у иновацијама, савременим технологијама и која својим потрошачима нуди све иновативнија и боља решења.

„Чињеница да сте се одлучили за Ниш и Србију, у тренутку нестабилности у Европи, додатни је доказ поверења у Републику Србију и на томе вам се искрено захваљујем. Такође, улагање од пет милиона долара од компаније Филип Морис у СтарТецх пројекат за подршку иновацијама и дигиталној трансформацији српске привреде, представља пример одговорног пословања и начина на који компанија подржава визију Владе Србије у томе да наша земља буде европски центар за савремене технологије“, рекла је председница владе.

Додала је да је посебно радује што је компанија одлучила да продужи пројекат StarTech и у наредне три године.

Овом инвестицијом фабрика у Нишу, која је до сада производила само традиционалне цигарете, покренуће и производњу нове линије бездимних дуванских производа, који ће бити намењени извозу.

Захваљујући најновијем улагању биће отворено око 200 нових радних места, а са овом инвестицијом, укупно улагање компаније Филип Морис у пословање у Србији премашиће милијарду долара.

Инвестицију је у име компаније најавио директор Јацек Олцзак, који је рекао да је ово велики искорак ка остварењу визије будућности у којој ће цигарете бити замењене бољим алтернативама.

„Захвални смо Влади Србије што је створила добро пословно окружење које нам је омогуц́ило да овде успешно послујемо 20 година, али и да наставимо да инвестирамо“, рекао је Олцзак и истакао да уз одговарајући регулаторни оквир и подршку, заједничким снагама се може остварити будућност без дуванског дима.

Promet na Beogradskoj berzi 809 miliona dinara

Преузмите андроид апликацију.