Почетна > Србија
Србија

Нова акција подршке омладинском предузетништву

Секција за младе предузетнике Привредне коморе Србије (ПКС) покренула је акцију „Будите одважни“ чији је циљ да охрабри младе предузетнике и представнике стартапа да унапреде своје пословање, као и да мотивише све оне које имају бизнис идеју да је реализују и преточе у добар посао.
Фото: Pixabay/илустрација

Иницијатива подразумева да млади до 35 година старости представе свој бизнис план уз образложење шта их је покренуло да почну сопствени посао, какви су им циљеви, будући планови и стратегије, саопштено је из ПКС.

Сви заинтересовани своје идеје могу послати до 30. новембра на адресу buditeodvazni@gmail.com.

Почетком децембра биће изабрани најбољи – један предузетник који тек покреће посао и један стартап који послује мање од две године.

Они ће добити менторску и саветодавну подршку, бесплатан онлајн продајни простор и банере на порталу Jolly Woman који има 100.000 посета месечно, као подршку за израду сајта.

„За свега неколико месеци од оснивања Секције за младе предузетнике ПКС придружио нам се велики број чланова, и сваки дан их је све више. Фокусирани смо на подршку и подстицаје младима да након завршетка формалног образовања започињу сопствени посао. На овај начин отварају се нова радна места, млади остају у својој земљи, што је заједнички циљ свих нас“, истакла је Бранислава Симанић, директорка Сектора предузетништва ПКС.

Позвала је младе да се прикључе иницијативи „Будите одважни“ и представе своје идеје и планове.

Ово је прва у низу иницијатива Секције за младе предузетнике ПКС, у наредном периоду планирамо да организујемо Самит младих Србије, као и велики број других активности које ће подржати младе људе у намери да се баве предузетништвом, додала је Симанић.

Србија добро пребродила ковид, има БДП већи него пре кризе

Преузмите андроид апликацију.