Почетна > Свет
Свет

Норвешка принцеза Марта Луиз се удаје за самозваног шамана из Калифорније

Најстарије дете норвешког краља, принцеза Марта Луиз, удаће се следећег лета за самозваног шамана Дурека Верета, саопштио је данас породица.
Фото: Танјуг/Hakon Mosvold Larsen/NTB via AP

Краљ Харалд В је навео да је његова породица „одушевљена што може да пожели добродошлицу“ Верету, који је из Калифорније и тврди да је шеста генерација шамана.

Норвешка принцеза може да прати своје порекло до британске краљице Викторије.

Пар, који је 2019. био обишао земљу на турнеји названој „Принцеза и шаман“, изазвао је буру у Норвешкој својим алтернативним веровањима.

Последњих неколико година Марта Луиз (51) говорила је да може да разговара са анђелима, док Верет (48) тврди да комуницира са широком лепезом духова, да се бави древном медицином и да има медаљон који помаже у одвраћању тешке енергије, чини и таме.

Венчање ће бити одржано 24. августа у туристичком селу Геирангеру, цењеном због свог типичног норвешког пејзажа међу планинама и фјордовима.

Норвешки државни емитер НРК известио је да ће се Верет преселити у Норвешку, а иако ће се придружити краљевској породици, неће имати титулу.

Иако је принцеза Марта Луиз прво дете краља Харалда В, престолонаследник је њен две године млађи брат Хакон.

Норвешки Устав је измењен 1990. како би се омогућило да прворођено дете, без обзира на пол, има предност у линији сукцесије, али се то правило не примењује ретроактивно.

Kim Putinu: Ruske snage će odneti veliku pobedu u svetoj borbi za kažnjavanje zla

Преузмите андроид апликацију.