Почетна > Свет
Свет

Номинације за Греми награде: Ламар, Адел, Бијонсе предњаче

Певачи Бијонсе, Кендрик Ламар и Адел воде у номинацијама за америчке музичке награде „Греми“ које ће бити додељене у фебруару 2023. године музичарима, композиторима и продуцентима у 91 категорији.
Фото: Танјуг/Joel C Ryan/Invision/AP, File)

Бијонсе има номинације у чак девет категорија, а прате је Ламар са осам, као и Адел и кантауторка Бренди Карлајл са седам.

У категорији „Албум године“ номиновани су ABBA за“Voyage“, Adel за „30“, „Bad Bunny“ за“Un Verano Sin Ti“, Бијонсе за „Renaissance“, Мери Џејд Блајџ за „Good Morning Gorgeous“, Брени Карлајл за „In These Silent Days“, Лизо за „Special“, Колдплеј за „Music Of The Spheres“, Кендрик Ламар за „Mr Morale & The Big Steppers“ и Хери Стајлс  „Harry“s House“.

U konkurenciji za „Pesmu godine“ su „ABCDEFU“ Gejl, „About Damn Time“ Lizo, “ All Too Well“ Tejlor Svift, Stajlsova „As It Was“, „Bad Habit“ Stiv Lejsija, „Break My Soul“ Bijonse, Adel sa „Easy On Me“, Didžej Kaled i „God Did“, Kendrik Lamar sa „The Heart Part 5“ i Boni Reit „Just Like That“.

У категорији „Најбољи ар ен би албум“ су Мери Џеј Блајџ са „Good Morning Gorgeous“, Крис Браун и“Breezy“, Роберт Гласпер и „Black Radio III“, Лаки Деј „Candydrip“ и Пи Џеј Мортон „Watch The Sun“.

За „Најбољег новог уметника“ се такмиче Анита, Омар Аполо, Доми енд Џеј Ди Бек, Муни Лонг, Самара Џој, Лато, Манескин, Тоб Нвигве, Моли Татл и Вет Лег.

„Easy On Me“, „Bi Ti Es“ и „Yet To Come (The Most Beautiful Moment)“, Дожа кет и „Woman“, Кендрик Ламаров „The Heart Part 5″, Хари Стајлсов спот“As It Was“ и Тејлор Свифт sa „All Too Well“.

Paprena cifra za iznošene sandale Stiva Džobsa

Преузмите андроид апликацију.