Почетна > Бизнис
Бизнис

Нокиа посвећена реиздањима својих старих модела

Изгледа да постоји довољно бројна популација корисника која и даље цени заборављену вештину пуког телефонског разговора или СМС поруке. Да није тако, финска компанија не би тврдоглаво настављала са производњом модела старог кова.
Фото: PrtSc/Tech Spurt/YouTube

У најновијој „тури” представљено је неколико оваквих телефона – Нокиа 8210 4Г (римејк 8210-ке из 1999. године), преклопни Нокиа 2660 Флип и Нокиа 5710 ИкспресАудио. Овај трећи има несвакидашњу погодност. На његовој полеђини, испод клизећег пластичног поклопца, налази се пуњач за бежичне слушалице и две припадајуће бубице.

Осим тога, Нокиа 5710 ИкспресАудио изгледа као стандардни телефон од пре неких 15-так година, са екраном дијагонале 2,4 инча и класичном Т9 тастатуром. Има замењиву батерију капацитета 1450 милиампер-часова која гарантује 20 дана без пуњења са две 4Г СИМ картице или шест сати разговора. Што се бежичних слушалица тиче, оне ће по пуњењу изгурати четири сата музике или 2,4 сата разговора. Пошто ради на верзији Сериес 30 Плус оперативног система који је искључиво за Нокиа телефоне, нигде се не помиње подршка за Спотифај, Деезер или Епл Мјузик. По свој прилици, слушаће се ФМ радио или мп3 (са микроСДХЦ). У сваком случају повратак ретро стила на сцену.

На глобалном тржишту, Нокиа 5710 ИкспресАудио требало би да се појави крајем јула, по препорученој цени од око 70€.

Hiljade korisnika širom sveta prijavilo problem sa Tviterom

Преузмите андроид апликацију.