Почетна > Свет
Свет

Њујорк: Трас за повећање војне помоћи Украјини

Британска премијерка Лиз Трас рекла је данас у Њујорку, где ће учествовати на Генералној скупштини Уједињених нација, да ће помоћ Британије Украјини у оружју идуће године износити 2,6 милијарди долара и да ће бити удвостручена у односу на овогодишњу помоћ, објавио је данас Ројтерс.
Фото: Танјуг/AP Photo/Armin Durgut

Британија ће наставити да помаже Украјини, јер је сигурност те земље и наша сигурност, нагласила је Трас у саопштењу пре данашњег почетка Генералне скупштине УН.

Трас ће се сутра у Њујорку сусрести са америчким председником Џозефом Бајденом са којим ће разговарати о војној помоћи Украјини.

Трас ће, у својој првој посети иностранству од када је преузела дужност, позвати лидере на Генералној скупштини да помогну да се оконча енергетска криза у Европи настала након што је Русија смањила испоруке гаса.

Британија очекује постизање трговинског договора са Сједињеним Државама као једну од највећих награда за своје напуштање ЕУ, али наде за брзо постизање споразума су престале када је Бајденова администрација саопштила да то није приоритет, подсећа Ројтерс.

Pored kovčega Elizabete Druge prošlo 250.000 ljudi

Преузмите андроид апликацију.