Време је да мало боље обратите пажњу на рогач, јер је ово савршена намирница за припрему мирисних посластица.
Да ли сте икад пробали брашно од рогача? Ова занимљива алтернатива брашну има јединствене карактеристике које заслужују да се истраже с аспекта укуса, али и здравља.
Рогачево брашно идеално је за припрему укусних слаткиша. Због своје богате ароме и укуса одличан је додатак сочним колачима, топлим напитцима, пудинзима, пецивима…
Рогач је зимзелено стабло, пореклом са Медитерана.
Зреле махуне ове биљке садрже слатку пулпу која се суши, пече, а затим меље у прах, иначе познат као рогачево брашно. У тесту за колаче брашно од рогача користи се као и остала брашна.
Преузмите андроид апликацију.