Почетна > Србија
Србија

Нишвил посетило 100 хиљада људи – 70 одсто странци

Недавно завршено издање Нишвила окупило је значајне уметнике из САД, Бразила, Аргентине, Јапана, Јамајке, Италије, Велике Британије, Норвешке, Аустрије, Пољске, Бугарске, Мађарске, Француске, Белгије, Холандије, Словеније, Северне Македоније.
Фото: Бета/Саша Ђорђевић

Према оцени директора, Нишвил 2021. је током десет дана био на нивоу издања одржаних пре пандемије, односно, до 2019. године, преноси ТВ Зона Плус.

У главном програму наступила су имена као што су – Стенли Џордан, група „Gipsy Kings„, Горан Бреговић, „Stone Riders„, „Horny Funk Brothers“ и Хуберт Табс, „Tango Jazz Quartet“ и Омладинска Филхармонија „Naissus„, Оркестар „Импресија“ са гостима Бојаном Стаменов и Александром Шандоровим, и многи други.

Осим 24 састава у главном програму, одржан је уводни дводневни програм „Пријатељи Шабану“ посвећен Шабану Бајрамовићу, са по четири групе по вечери.

На бини „Open stage“ је током четири дана наступило 16 бендова, на „Welcome stage“ у осам група, а на сцени код Нишвилле јаж музеја током 10 дана представило се 30 састава.

Фото: Бета/Саша Ђорђевић

Одиграно 15 представа

Одржан је и традиционални фестивал у фестивалу – Нишвилле јазз тхеатер где је одиграно 15 представа, док је приказано 100 остварења у оквиру филмског програма „Nisville movie summit„, а девета уметност – стрип била је присутна у сектору „Стрипорама“.

Благојевић каже да је посета забележила пад искључиво код бесплатних програма а узрок је искључиво страх од короне у шеталишној зони Нишке Тврђаве.

„У потпуности смо испоштовали мере заштите од Цовида-19 односно заједнички протокол “Safe Events Serbia”, који су Кризном штабу предложиле најзначајније летње манифестације у земљи: контрола потврда о вакцинисању другом дозом, или доказа да су неки посетиоци прележали вирус, мерење температуре на улазима“, објаснио је Благојевић.

„Они који нису имали наведене доказе, на свим пунктовима надлежне лабораторије, посетиоци су могли да обаве брзи антигенски тест по цени од 300 динара. Према извештајима, на Према извештајима, на главним фестивалским улазима ниједан посетилац Нишвилла није био позитиван“, рекао је директор Нишвила.

Још вести из категорије „Србија“ прочитајте овде.

 

Преузмите андроид апликацију.