Почетна > Свет
Свет

Николић: Иницијатива за смену Владе након потписивања уговора

 Портпарол ДПС-а и посланик Милош Николић, изјавио је да ће Влада Црне Горе, ако буде потписан Темељни уговор са СПЦ, изгубити подршку те партије, а да ће за формално подношење иницијативе сачекати евентуално потписивање документа које је, према његовој оцени, готово извесно.
Фото: Танјуг/AP Photo/Risto Bozovic

Секулић је у интервјуу за Побједу рекао да је Влада добила подршку ДПС-а да би испунила одређене приоритете који се тичу остваривања кључних националних интереса.

Навео је да је то у првом реду то динамизација процеса европских интеграција кроз деблокаду правосуђа и доласка до квалификоване већине од 49 у Скупштини Црне Горе.

Према његовим речима, други услов ДПС-а је био побољшање политике у области здравства, првенствено у борби против пандемије ковид-19 вируса, трећи услов односио се на повратак контроле у односу на безбедносни сектор, а четврти је подразумевао стабилизацију јавних финансија и повратак партнерског поверења са инвеститорима кроз побољшање инвестиционог амбијента и повратак поверења са међународним инвестиционим партнерима.

Николић је рекао да је уместо свега тога Влада изабрала да приоритет буде уговор са СПЦ. Према његовој оцени, уговор је усвојен у процедури која је незамапћена, без јавне расправе, консултација и без било какве инклузивности сегмената друштва који су могли допринети квалитету самог процеса, али и текста.

Поновио је став те странке да текст Темељног уговора угрожава државне интересе Црне Горе и неуставно фаворизује једну верску заједницу.

Abazović: Sutra zaokružujemo analizu Temeljnog ugovora

Преузмите андроид апликацију.