Почетна > Србија
Србија

Покренута иницијатива да улица у Београду понесе име Јасеновачких жртава

Конзервативни покрет НАШИ данас је испред амбасаде Републике Хрватске у Београду покренуо иницијативу да једна од улица у престоници понесе име Јасеновачких жртава.
наши
Фото: Танјуг/Д.Балшић

„Њима је очигледно једино веома лепо када српски туристи остављају свој новац у Хрватској. Зато изузетно смета када неко из Републике Србије треба да упали свећу за јасеновачке мученике. То је геноцидна политика Хрватске коју деценијама воде против српског народа. Зато смо дошли данас овде да их подсетимо да никада нећемо заборавити страдања Срба. Од Јасеновца, Јадовна, па све до Олује. Дошли смо са једном иницијативом, да једна улица у Београду добије назив Улица јасеновачких жртава“ – рекао је Иван Ивановић, председник Конзервативног покрета НАШИ, на конференцији за штампу. Која је одржана испред зграде амбасаде Хрватске у Улици кнеза Милоша.

У дане када Република Хрватска забрањује да државне делегације Републике Србије оду до Јасеновца и запале свеће за покој Јасеновачких мученика, Конзервативни покрет НАШИ предлаже да то буде део улице где се налази амбасада Републике Хрватске. Како би их и симболично свакога дана подсећали на геноцид који су учинили над српским народом. Који свакодневно покушавају да прикрију и релативизују.

Ивановић сматра да Срби не треба да летују у Хрватској.

– Зато у име свих Срба и нашег покрета позивам све грађане да не иду на хрватско море.

Не треба да остављамо новац онима који забрањују да упалимо свећу својом страдалима – казао је Ивановић, који је позвао и на бојкот хрватских производа.

Patrijarh Porfirije i Vulin razgovarali o zaštiti prava našeg naroda van otadžbine

 

Преузмите андроид апликацију.