Маринада даје савршен укус, али уколико нисте знали, постоји још један састојак који ће додатно омекшати месо и дати му фантастичан укус.

Уколико желите да постигнете да вам месо буде савршено мекано, а не жилаво – потребан вам је киви.
Свима се бар једном десило да месо које смо припремили није испало мекано, већ жилаво и да нам у томе није помогло ни маринирање.
Ако желите да вам се парче свињског или јунећег меса које сте припремили топи у устима, испробајте једноставан трик с кивијем, захваљујући којем ће месо бити изузетно мекано. Све што је потребно да урадите јесте да обложите месо кришкама кивија и оставите га тако да одстоји неко време пре припреме, попут маринирања.
Киви садржи протеолитичке ензиме који потпомажу разградњу везивног ткива у месу, због чега оно оно постаје врло меко.
Уколико месо стављате у маринаду, урадите све као што сте планирали, и на крају додајте на кришке изрезан киви неких сат, два пре припреме. Такође, важно је да вам месо не буде предуго обложено кивијем, како не би постало превише мекано и распадало се током припреме.
Сличан ефекат на месо има и ананас, па уместо кивија можете користити и ову тропску воћку.
Преузмите андроид апликацију.