Доктор саветује да додате прстохват соли у црну кафу – трик који мења укус и доноси здравствене бенефите.

За многе људе, кафа је неизоставан део јутарње рутине. Ипак, црна кафа без додатака често има горак укус који одбија многе. Уместо шећера и млека, доктор Каран Рајан предлаже једноставан трик: додајте прстохват соли у кафу.
Зашто баш со?
Према доктору Рајану, со блокира рецепторе горчине на језику, чинећи укус кафе нежнијим. Тиме се смањује потреба за шећером, а кафа добија израженије орашасте и слатке ноте. Стручњаци из Espresso Works потврђују да со не само да побољшава укус, већ и појачава арому.
Здравствене предности црне кафе
Црна кафа, конзумирана умерено, може имати бројне здравствене користи. Студије показују да може смањити ризик од дијабетеса типа 2, помоћи у заштити од Алцхајмерове и Паркинсонове болести, побољшати здравље срца и регулисати телесну тежину.
Како правилно користити трик?
Довољно је додати мали прстохват соли у шољу црне кафе. Препоручује се да се користи квалитетна морска или хималајска со, а не рафинисана кухињска. Трик је једноставан, али ефекти могу бити изненађујући.
Знакови да сте у кармичкој вези: Као да сте за ролеркостер закачени магнетом
Преузмите андроид апликацију.