Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Како изгледа хуманитарно купање у Дунаву у јануару? (ВИДЕО)

Несвакидашња субота на Штранду протекла је у хуманитарном знаку када су се Немања Миловић у друштву четрдесетак момака и једном девојком, окупали у леденом Дунаву и „туширали хладном водом“.

Ова акција окупила је све храбре људе да се на јединствен начин прикупе средства за помоћ Лани која болује од спиналне мишићне атрофије.

Ради се о врло прогресивној болести која напада мишиће и брзо се губе основне животне функције као што су ходање, варење хране, гутање и дисање.

Зато су сви присутни донирали онолико новца колико је ко могао, а учесници су „уплатили“ свој улазак у воду са симболичних 500 динара.
Фото: Градске инфо

На самом почетку постојале су инструкције које су учесници пажљиво саслушали, да би врло брзо и након психо-физичке припреме, сви полако кренули према води.

Иако је у питању Штранд и песковита плажа, снег који је претходног дана нападао, допринео је додатном утиску и драматици да се ради о хладном јануарском дану, леденој води и оштром осећају приликом уласка у Дунав.

С обзиром на временске услове, верујемо да су осећаји и емоције међу учесницима биле измешане, јер свим осталим посматрачима са стране, поглед на разголићене учеснике у купаћем костиму изазивао је додатан осећај хладноће.

Међутим, то нису обични учесници већ они искусни, у питању су људи који већ неко време практикују туширање хладном водом и који су у тренингу.
Фото: Градске инфо

Праксу туширања хладном водом многи су почели из знатижеље да би после неког времена схватили да им такав вид туширања погодује здравственом стању и имунитету, на крају крајева и прија.

Такав је случај и са учесницима хуманитарне акције „За Ланину животну битку“.

Након три минута боравка у Дунаву, овој „спартанској“ методи туширања, дошао је крај. Уз аплауз и велику подршку присутних, купачи су изашли из воде и покренули свој адреналин како би се што брже загрејали.
Фото: PrtSc/Facebook.com

Због природе болести, Лани су потребна средства за константне физикалне терапије, терапије у води, медицинску опрему, медицинске апарате, суплементе, ортопедска помагала, специјалистичке прегледе, рехабилитацију у иностранству и логопедске третмане.

Такође, потребна су средства и за трошкове пута и смештаја, зато будите хумани и пошаљите поруку 808 на 3030.

Браво Немања, браво момци и девојко!
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

Najmlađe Novosađane nije iznenadio sneg – Dunavski park dobio prvog Sneška (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.