Почетна > Бизнис
Бизнис

Нетфликс отпушта још 300 радника због губитка претплатника

Компанија Нетфликс објавила је да ће отпустити још 300 радника, углавном у САД, због смањења броја претплата и пораста конкуренције.
Фото: Unsplash/Alexander-Shatov

Ово отпуштање од око четири одсто радне снаге компаније за стриминг филмова долази након што је у априлу пријавила први губитак претплатника након више од деценије и у мају већ отпустила 150 службеника, преноси BBC.

„Док настављамо да интензивно улажемо у посао, морали смо да повучемо овај потез како би наши трошкови били у складу са успореним растом”, саопштила је компанија.

Нетфликс има 220 милиона претплатника широм света и остаје лидер на пољу стриминг сервиса, али се суочава са жестоком конкуренцијом компанија попут Дизни плус и Амазон Прајм Видео.

Компанија је објавила поскупљења својих услуга у САД, Великој Британији и другим земљама, што је утицало на пад броја претплатника. Нетфликс је саопштио да очекује да ће у наредним месецима изгубити још два милиона претплатника.

Један од извршних директора компаније Тед Сарандос изјавио је да се преговара са компанијама са циљем да новим договорима о рекламирању Нетфликс постане приступачнији корисницима којима је садашња претплата скупа.

„Не убацујемо рекламе на Нетфликс. Само додајемо ту опцију за људе који кажу – хеј, желим нижу цену претплате и гледаћу рекламе”, поручио је Сарандос.

Francuska podržava zabranu izvoza ruskog zlata

Преузмите андроид апликацију.