Почетна > Свет
Свет

УРА: Неприхватљиви позиви Бечића на ескалацију и немире

Грађански покрет УРА, чији је председник Дритан Абазовић, мандатар за састав нове црногорске владе, саопштио је данас да лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић и његова партија позивају на ескалацију и немире.
Фото: PrtSc/Skupština Crne Gore/YouTube

Тиме, како се наводи у саопштењу УРЕ, свесно уносе панику међу грађане, с циљем да омасове своје “посрнуле протесте које су грађани препознали као чисту борбу за фотеље”, преноси РТЦГ.

Бечић је јуче изјавио је да предлагање Абазовића за мандатара за састав нове владе, представља класичан уставни пуч, јер воља грађана, како каже Бечић, није била да се они који су изгубили на изборима, без избора врате на власт.

Он је позвао грађане на још масовније протесте, који ће, како је казао, и даље бити мирни, грађански и достојанствени. Бечић је за данас најавио протест у Бару, а у недељу од 18 сати у Подгорици.

“Црној Гори су у овом специфичном и изазовном геополитичком моменту потребни мир и стабилност, а не изазивање панике код грађана и позивање на улице. Не разумемо да у тренутку када имамо ратна дешавања у Украјини, неко и у Црној Гори позива на ескалацију и било какве немире”, наводе из ГП УРА.

Истичу да чуде овакве поруке Бечића и његове партије.

“Жао нам је што су између борбе за фотеље и борбе за европску и стабилну Црну Гору, изабрали ово прво.Црној Гори је потребно помирење, јер нам је доста било каквих ескалација и немира. Овакво понашање Алексе Бечића и Демократа је неприхватљиво за свакога ко жели добро Црној Гори”, казали су из ГП УРА.

Crna Gora proterala ruskog diplomatu

Преузмите андроид апликацију.