Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

НЕО фестивал од 26. јуна до 5. јула! Промоција класичне музике на несвакидашњи начин

НЕО фестивал (некласични фестивал класичне музике), одржава се током лета на више локација широм Новог Сада, у циљу промоције класичне музике на несвакидашњи начин, користећи за то отворене јавне просторе (плато католичке цркве имена Маријиног, Футошки парк, Дунавски парк, Булевар Михајла Пупина-простор некадашњег Корзоа, Салаши), али и затворених (дворац Еђшег, Градска кућа, Синагога, КЦНС, КЦВ „Милош Црњански“).
Фото: festivalneo.org

Ово су само неке од локација које се током НЕО фестивала трансформишу у концертне дворане, али и просторе на којима се одржавају Мајсторски курсеви и интернационално такмичење класичне музике.

Један од истакнутих циљева овог фестивала је пројекат „Нови Сад Connection“.

Реч је о оркестру састављеном од најбољих младих музичара бивших и будућих Европских престоница културе, као и братских градова Новог Сада, који ће настати, радити и развијати се под окриљем НЕО фестивала.

Оркестар „Нови Сад Connection“ представља својеврсан легат фестивала, и као такав заокружује идеју на којој почива стратегија нашег града као Европске престонице културе кроз мото 4 New Bridges– стратегијом која реализује децентралзацију културе промоцијом нових простора, културне баштине, угоститељства, креативних индустрија, младих људи, помирења и миграције.

Пажљивом селекцијом музичара, диригената и одабиром изузетних солиста, концерт мајстора, али и ментора, који би се нашли на позицији уметничких руководилаца, својеврсна су гаранција респектабилности овог оркестра, као и фестивала под чијом ће капом оркестар наступати.

Детаље и програм фестивала порнађите на званичном сајту организатора.

Zabava za celu porodicu: Novosadsko Big dečije leto počinje u nedelju, 23. juna

 

Преузмите андроид апликацију.