Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Немојте спавати покрај укљученог вентилатора

Сваког лета сви имамо исти проблем са спавањем. Вруће нам је, вртимо се по кревету и тако нам оде пола ноћи. Не би ли се бар мало одморили, често правимо грешку и укључујемо вентилатор.
Фото: Pixabay/PublicDomainPictures

Вентилатор скупља прашину на оштрицама што значи да распршује прашину, полен и ваздух. Исушује носне пролазе, што резултира стварањем вишка слузнице и зачепљеним синусима.

Држање вентилатора упаљеног целу ноћ може имати негативан утицај на здравље. Посебно није добро за оне који пате од алергија или астме јер вентилатор не врти само ваздух већ и полен и прашину у дому.

Пажљиво погледајте свој вентилатор. Ако је скупио прашину на оштрицама, знајте да те честице лете свуда около сваки пут кад га укључите – наводи се у британском саветнику за спавање.

Остављање вентилатора упаљеног целу ноћ такође може имати лоше поседице за кожу може је исушити због чега ће вас затезати.

Због циркулације хладног ваздуха можете се пробудити и укочени, посебно ако вам вентилатор дува према врату и лицу.

– То је зато што концентровани хладан ваздух може напети и грчити мишиће – објаснили су стручњаци, а пише „Daily Mail“.

Уместо коришћења вентилатора, предузмите неке друге кораке пре спавања. Током дана замрачите претходно проветрену и расхлађену собу, а за кревет користите памучну постељину.

Такође, пијте хладнију воду и избегавајте алкохол и кофеин, туширајте се хладнијом водом.

Шест ствари које треба да проверите пре него што укључите клима уређај

Преузмите андроид апликацију.