Почетна > Србија
Србија

Немец: Лично желим да Србија што пре постане део ЕУ

„Ја лично желим да Србија што пре постане део Европске уније“, рекао је данас европски посланик из редова социјалиста и један од посредника у међупартијском дијалогу са Скупштином Србије, Матјаж Немец.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Он је за Тањуг рекао да би то био резултат интерпартијског дијалога који он прижељкује и додао је са Народном скупштином већ договорен нови термин дијалога, а то је 2. и 3. јун, када ће он и посланик Европског парламента за Западни Балкан, Владимир Билчик, доћи у Београд.

„Дијалог добро напредује, биће интензиван, али добронамеран у смислу да нађемо пут дијалога унутар Скупштине Србије“ рекао је Немец и додао да се нада доброј дискусији.

Додао је да ће се њему и Билчику придружити два бивша члана ЕП, Кнут Флекенштајн и Алојз Петерле.

Објаснио је да ће ова рунда дијалога имати ново име које гласи „Интерпарламентарни дијалог“.

На питање у којој мери ће међупартијски дијалог да убрза пут Србије ка ЕУ, Немец објашњава како су скоро имали нову групу чланова Скупштине Србије у посети и да је та посета била добар повод да посланици из Србије виде како раде европске институције, у смислу приближавања Србије ЕУ.

„Нас има пуно, 27 земаља, и ко ће него ми да разумемо српску ситуацију“ рекао је Немец.

„Било би добро да нађемо пут дијалога скупштине, да се дигне на виши ниво, о томе смо причали неформално са колегама из скупштине и они то желе, а ми желимо да им помогнемо“, закључио је Немец одговором на питање како ће изгледати нов програм изградње капацитета.

Brnabić danas sa rektorima, dekanima i studentima o finansiranju obrazovanja

Преузмите андроид апликацију.