Заиста нема ништа боље од припремања вечере за целу породицу. Али шта се дешава када посегнете у ормар за својом кутијом са презлама, а она је празна?
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2022/07/likemeat-WxQ6ANA5gFI-unsplash-1-465x620.jpg)
Наоружани овим генијалним заменама за презле, никада нећете морати да бринете да ли ће вам понестати.
Ове осушене мрвице хлеба су кључни састојак многих рецепата. Оне додају хрскавост јелима, а у неким рецептима делују и као везивно средство.
Али ако вам понестане, постоји много основних намирница које се могу фино згњечити да би опонашале хрскаву текстуру презле купљене у продавници, а оне су савршено платно за мноштво додатака укуса: лимунова кора, свеже или сушено биље…
Ево које су најбоље замене за презле:
Овсене пахуљице:
Овас је савршена замена за презле које су у улози да повежу нека јела, као што су например млевена меса. Иако нису идеалне за хрскави завршницу, они додају праву количину текстуре како би повезали састојке, па чак и јаја и тестенину.
Тортиља чипс:
Ово је одлична замена за традиционалне хлебне мрвице без глутена. Можете користити ове хрскаве мрвице за премазивање пилећих котлета и рибљих филета, или можете пресавити здробљени чипс од тортиље у мешавину месних ћуфтица. Само запамтите да у овом случају не стављате со у јело јер су тортиље саме по себи слане.
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2022/07/pexels-tim-samuel-6697382-1-413x620.jpg)
Обичан чипс од кромпира:
Тражите још један хрскави избор без глутена. Здробљени чипс даје додатни укус јелима, па можете користити чак и чипс са вашим омиљеним укусима. И да ли сте се икада питали шта да радите са измрвљеним чипсом на дну кесице који је тешко појеси? Одвојите га за презле.
Орашасти плодови:
Здробљени орашасти плодови вечери дају додатни укус и хранљиве материје. Бадеми, ораси или индијски орашчићи ће створити корицу препуну укуса за рибу или пилетину. Ово је чак и здрава замена за презле јер су орашасти плодови извор различитих витамина и минерала.
Семенке
Још једна здрава замена за презле. Најбоље замене су семенке сусама и сунцокрета јер имају благ и леп укус, а пружају дивну текстуру јелима.
Пармезан
Пармезан је савршена подлога и састав је многих рецепата. За разлику од других сирева, пармезан се неће у потпуности отопити, тако да ће протеини у њему резултирати хрскавом, сирнатом, сланом кором.
Преузмите андроид апликацију.