Почетна > Бизнис
Бизнис

Немачки „Е.ОN“ престаје са радом у Словенији

Подружница немачке енергетске компаније Е.ОN у Словенији, Е.ОN Љубљана, саопштила је да ће током наредних месеци постепено престати да испоручује електричну енергију и природни гас словеначким купцима.
Фото: Pixabay/traveldudes

Одлука о обустави испоруке уследила је након процеса продаје твртке у другој половини прошле године, који није спроведен због ванредних дешавања и екстремне волатилности енергетског тржишта, наводи се у саопштењу компаније, пренела је РТВ Словенија.

Из Е.ОN-а су поручили да одлука није била лака и да су купце већ обавестили да потраже друге добављаче за оба енергента како би избегли нове, веће цене и губитак снабдевања.

„Нажалост, све друге могућности су исцрпљене, анализа пословања и све прогнозе о кретању цена електричне енергије и природног гаса у Европи су показале да дугорочно пословање на словеначком тржишту у обиму који имамо више није комерцијално исплативо за нашу компанију“, рекао је директор те фирме Томас Ромуалд Сихла.

Е.ОN Љубљана снабдева укупно око 29.000 словеначких потрошача, од чега 28.000 купаца електричне енергије и 1.000 купаца природног гаса.

„Свим нашим купцима пружићемо сву потребну подршку и помоћ јер желимо да имају што мање проблема и да процес замене протекне несметано“, додао је Сихла.

Dinar prema evru stabilan, kurs 117,6346

Преузмите андроид апликацију.