Почетна > Свет
Свет

Немачка јача сајбер одбрану

Због рата у Украјини Министарство унутрашњих послова Немачке предузело је нове мере за већу сајбербезбедност.
Фото: Pixabay/geralt

Како је представљено на конференцији за штампу у нове мере спада и увођење централног система за видеоконференције за јавну администрацију, који би одговарао највишим безбедносним стандардима.

При Савезној служби за безбедност информационе технологије (БСИ) биће успостављена платформа за размену информација о сајбернападима.

Поред тога планиране су и инвестиције у такозване мере сајбер отпорности малих и средњих предузећа, уколико припадају критичној инфраструктури, као што су области саобраћаја, прехране, здравства, енергије и снабдевање водом.

Министарка унутрашњих послова Ненси Фезер рекла је да је планирана и модернизација ИТ инфраструктуре Савезне службе за заштиту уставности, која ће добити и веће надлежности у истрази техничких околности сајбернапада страних сила.

„Саботаже и дезинформације имају за циљ да угрозе функционисање наших система, наше привреде“, наводи се у документу.

Са јачањем сајбер отпорности савезних служби, даљих државних и цивилних инфраструктура посебно критичке инфраструктуре, модернијација сајбер безбедносних структура, дигитална заштита потрошача се не сме чекати, порука је Министарства.

EU odobrila milijardu evra pomoći Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.