Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Некад може да смета: Како да уклоните мирис пса из дома?

​Већина паса има специфичан мирис.
Фото: Pexels/Dominika Roseclay

Код неких врста мирис је једва примјетан док код других, најчешће већих и дугодлаких паса, он може бити поприлично изражен.

Ако се не третира на време и на прави начин, мирис пса може да се увуче у сваки део вашег дома и да постане интензиван. Сазнајте како максимално уклонити мирис пса.

Први корак

Припремите простор за генерално чишћење које започиње усисавањем. Уклоните све тканине с намештаја и добро их истресите или пак усисајте те склоните у купатило и припремите за прање. Детаљно усисајте све подове, тепихе и намештај као и простор испод намештаја где се најчешће накупљају длаке вашег љубимца.

Други корак

У машину за прање веша ставите сву ћебад, јастучиће и остале детаље направљене од тканине јер оне најлакше упијају неугодне мирисе. Предмете оперите на лаганој температури с детерџентом за осетљиво рубље.

Трећи корак

Након што сте уклонили све материјале, соду бикарбону посипајте по свим површинама од материјала попут тепиха и седећих гарнитура, а онда зрнца дланом, метлицом или четком раширите по цијелој површини. Оставите да сода бикарбона одстоји преко ноћи и упије све мирисе и влагу. Ујутру, усисавачем усисајте прашак са свих површина.

Da li nas psi razumeju kada im kažemo da ih volimo?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке