Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Неименовани фудбалери Партизана објавили кандидата за председника

Одласком Милорада Вучелића из Фудбалског клуба Партизан, клуб из Хумске нема председника.
Фото: PrtSc/Facebook/Fudbalski klub Partizan
Такво стање на снази је већ више од месец дана, а предлог за наследника објавили су „фудбалери Партизана“, како стоји у саопштењу које су објавили бивши асови црно-белих.

Они нису именовани, али су зато открили име кандидата и то је Сретен Николић.

У питању је успешан привредник, један од власника компаније „Инфарм“, која је једна од водећих у фармацеутској индустрији.

Бивши играчи подржали су план Николића да преузме клуб и покуша да га постави на стабилне ноге, услед финансијских и резултатских проблема који у Хумској трају шест година.

Николић је већ једном био кандидат за председника, и то крајем 2014. године, али је тада победила опција на челу са Зораном Поповићем, кога су Милорад Вучелић и Милош Вазура убрзо сменили и од тада су на власти у Хумској.

Како је Николић приватан бизнис пребацио на сараднике, сада је спреман да се у потпуности посвети Партизану, за разлику од времена пре непуне деценије.

„Драги навијачи Партизана, драги Гробари, поштована спортска јавности,

Ми, бивши играчи Партизана, који су остали нераскидиво везани за клуб свог живота и верни навијачи обраћамо вам се овим саопштењем, сигурни да је дошао последњи тренутак да се предузму конкретни кораци како бисмо заједнички спасли наш Партизан. Током 78 година сторије нашег вољеног клуба није постојала чак ни слична ситуација у односу на ову у коју је гурнут Партизан. Клуб данас (још увек) води група људи која не жели да оде из клуба, иако је и сама свесна да га је довела у критично стање.

Никада до сада у историји клуба није се догодило да дословно сви навијачи Партизана, од седам до 77 година, једногласно траже да оде група људи која га води, а да та група, и они који је држе ту где је, такве захтеве месецима игноришу. Стадион ЈНА никада није био празнији, верни Југ бојкотује утакмице у којима смо домаћи клуб, а онај мали број верних навијача са Истока и Запада који долазе на утакмице на стадион ЈНА из утакмице у утакмицу заједнички, и са разлогом, скандира против управе клуба, док та иста управа игнорантским односом који испољава сваки дан вређа навијаче који их не желе. Сматрамо да овакво стање мора одмах да престане, а да се проблеми морају решити пре годишњице оснивања клуба.

Нико нема право да мимо воље свих навијача остане на челу клуба, поготово не ова група која је последњих година водила клуб и која је једино одговорна за трагично стање у коме се налази. Нисмо ни суд, ни тужилаштво, да утврђујемо кривицу, али јесмо сведоци обима катастрофе у коју смо и клуб и сви ми који га волимо доведени. Нећемо и не можемо да будемо глуви и слепи над овим што нам се дешава и због тога захтевамо да сви чланови Скупштине клуба и сви чланови управе клуба одмах и без одлагања поднесу оставке, затим да на заказаној скупштини клуба обезбеде присуство јавности и одмах по избору нових органа напусте клуб.

Такође, у целости и без икакве резерве подржавамо све до сада изнете и оправдане захтеве навијача Партизана.

После разговора који смо обавили дајемо подршку господину Сретену Николићу и тиму који је формиран ради извршења промена у клубу, уз услов да са садашњим руководством не буде никакве сарадње или толеранције њиховог даљег присуства, што нам је категорично потврђено. Господин Николић је велики навијач Партизана, веома успешан пословни човек (без проблема у пословању) који је за рад добио велики број признања, и што је најважније, човек богатог искуства у спорту. Био је члан Управног одбора Партизана од 1990. до 1999. и директор Центрокопа у периоду када је Центрокоп био генерални спонзор Партизана (1988-1992). Био је и председник Скијашког савеза Србије у време када је Србија освојила своју једину медаљу у историји скијања. Његов тим чине успешни пословни људи, истински навијачи Партизана, спремни да помогну како би се стање поправило.

Отворени смо, разуме се, и за друге кандидате под условом да имају капацитет да помогну и да су заиста привржени нашем клубу. Поздрављамо навијаче и надамо се да ће подржати ову иницијативу“.

Фудбалери Партизана“.

Bogdanović otkrio gde bi voleo da završi karijeru

Преузмите андроид апликацију.