Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Недовић: Видим неке ствари на терену, али се плашим да их урадим

Српски репрезентативац Немања Недовић истакао је после победе Црвене звезда над Бајерном да још није потпуно сигуран у своју игру.
Фото: fiba.baskteball

Повратник у редовим црвено-белих је значајно допринео у првој евролигашкој победи ове сезоне. 

„Сјајна атмосфера. То сам и очекивао када сам долазио у Звезду. Искрено нисам требао да играм 21 минут. План је био много мање. Нисам ни близу 100 посто спреман. Видим неке ствари на терену и знам шта треба да урадим, али се плашим да их урадим. Требаће ми мало времена да то превазиђем. Испало је добро на крају данас“, рекао је Недовић, стрелац 11 поена против Бајерна.

Повреда зарађена током Евробаскета још није потпуно залечена.

„Ја се генерално добро осећам и кондиционо и физички, само је та нога ослабила због дуге паузе. То је свакодневни рад који ћу морати да исконтролишем, наравно са менаџментом око минутаже“. наводи дугогодишњи евролигашки ас.

Недовић је говорио после меча и о великом тимском притиску пре саме утакмице.

„Битно је да смо победили. Скинули смо терет са нас. Били смо оптерећени што немамо победу. Имамо још доста места за напредак, пре свега када су изгубљене лопте у питању. Утакмице морају мирно да се приведу крају, евролигашке екипе могу да нас победе ако не будемо на високом нивоу до самог краја“, каже „Звездино дете“.

Објаснио је како екипа мора да ради на смањењу изгубљених лопти.

„Мислим да свако треба да пође од себе. Да свако има више одговорности, да респектује лопту. Сусрећемо се са агресивним екипама и морамо да припазимо на тај сегмент, као и на скок у нападу противника“, додао је Недовић.

Црвена звезда са скором 1-4 у наредном колу гостује Монаку.

Jovanović: Trenirali smo živce navijačima, nije bilo sjajno, ali smo uspeli

Преузмите андроид апликацију.