Почетна > Србија
Србија

Недеља кинеског филма од вечерас до 27. јануара у Етнографском музеју у Београду

Недеља кинеског филма почиње од вечерас и трајаће пет дана, односно до 27. јануара у Етнографском музеју у Београду, саопштила је дирекција ове установе културе.
Фото: etnografskimuzej.rs

Током пет дана ове мини ревије, чији је организатор, уз Етнографски музеј и Конфучије центар, посетиоци ће, увек у термину од 19 часова, моћи да погледају пет новијих филмова – „Наставниче, добар дан“, „Бог лекова“, „Неџа“, „Композитор“ и „Река туге“.

Сви филмови су титловани на српски језик, а улаз је слободан у биоскопској сали Етнографског музеја.

Недељу кинеског филма тако вечерас отвара наслов „Наставниче, добар дан“ (2019), чија је радња смештена у забачени планински град ’80-тих година. Строги учитељ Мијао добио је ново одељење средњошколаца и подучава бунтовне и узорне ученике те га сви поштују и цене.

Следећи дан биће приказан филм „Бог лекова“ (2018) – прича о власнику мале апотеке који је постао ексклузивни агент за продају јефтиног индијског лека против хроничне гранулоцитне леукемије у Кини.

Среда доноси на репертоару остварење „Неџа“ (2019) – кинеску 3D анимацију, праву фантазију и авантуристички спектакл према сценарију и режији Јуа Јанга.

Филм приповеда о митолошком пореклу Неџе, божанству из кинеске народне религије, а та прича заснована је на књижевној верзији мита романа из династије Минг, који се традиционално приписује Сју Џунглину.

У четвртак ревија кинеског филма ће емитовати „Композитора“ (2019), који прати истиниту животну причу једног од највећих кинеских композитора Сијен Сингхаија.

Рат Совјетског Савеза против нацистичке Немачке 1941. године отежао је његов повратак у Кину, тако да је био заглављен у Алматију, где је патио због сиромаштва и болести.

Казахстански композитор Бајкадамов је помогао Сингхаију, упркос томе што није знао његов прави идентитет, јер Сијен је тада користио псеудоним.

Управо тамо Сијен је компоновао нека од својих најпознатијих (ремек) дела.

Последњег дана, у петак, 27.01., ревија ће представити „Реку туге“ (2018) о јунакињи Ји Јао, повученој средњошколки што живи са насилном мајком, која води салон за масажу и стиди се своје ћерке.

Ћи Минг је њен пријатељ из детињства, одрастао у сиромаштву и сад је веома популаран у школи.

Ученици из школе немилосрдно малтретирају Ји Јао и њени једини пријатељи су Гу Сунси и његова сестра близнакиња. Ипак, заплет креће када се њихови лични животи сукобљавају и односи им постану све гори.

RFZO: Nema nestašice antibiotskih sirupa, za sinacilin adekvatna zamena

Преузмите андроид апликацију.