Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Нећете доживљавати нервне сломове због одеће, време је за пролећно чишћење

Мари Кондо већ неко време привлачи пажњу жена, јер поседује иновативне идеја и технике за уређење животног простора.
Фото: PrtSc/Instagram/mariekondo

Тако је Мари помоћу своје методе „КоnMari“ одлучила да понуди корисне савете женама за спремање, чишћење и припрему гардеробера за предстојеће лепе дане, како не би доживеле нервне сломове од, не тако, узбудљивог посла.

Прво сву одећу избаците из ормара

С обзиром да ће вам требати неко време да сортирате одећу и да је организујете у ормару, препорука је да оставите један дан или послеподне за овај процес.

На самом почетку сву одећу, модне аксесоаре, ципеле и остале ситнице изнесите из свог ормара и ставите на гомилу. Тако ћете видети с колико простора заиста располажете и како све можете организовати тако да вам је увек надохват руке.

Замислите свој идеални стил живота

У овом кораку замислите жену каква желите бити. Шта она носи, како се облачи за посао, дружења, изласке и шетње, који јој је модни додатак неизбежан?

Приметите боје и материјале које носи, какав крој панталона јој најбоље пристаје. Дашак инспирације можете пронаћи и у својим Пинтерест боардовима или сачуваним фотографијама које ће вас усмерити ка томе какав стил живота, али и модни стил желите имати.

Фото: PrtSc/Instagram/mariekondo
Сортирајте одећу

Овај корак у процесу треба да буде директан. Размотрите сваки комад и размислите је ли он заиста буди срећу у вама (или како Мари Кондо каже:’Does it spark joy?’). Ако тај комад не видите у својим свакодневним комбинацијама, време је да му се захвалите на досадашњој сарадњи и одложите га са стране како бисте га донирали. На крају ће од ваше велике хрпе остати неколико категорија одеће и додатака које ћете заиста носити.

Слажите по категоријама

Прво сложите одећу, затим асесоаре, ципеле и друге ствари. Све одвојите по категоријама.

Da li želite da vaša odeća miriše dugo nakon pranja? Isprobajte neke od ovih trikova

Преузмите андроид апликацију.