Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Не просипајте воду у којој се кувао кромпир: У једној ситуацији ће вам добро доћи!

Пустите да се ова течност охлади и урадите следеће.
Фото: Pexels/Pixabay

Познато вам је сигурно да се талог од кафе и љуске јајета најчешће користе за природну прихрану биљака. Међутим, постоји још варијанати које могу смањити ризик од пропадања, увенућа или труљења биљке, а и подстаћи је да расте, цвета и развија се.

Откривамо вам трик за органску прихрану биљака која ће можда изненадити и најискусније баштоване. Залијте тло водом која садржи скроб!

Пошто је недостатак хранљивих материја посебно акутан зими због недостатка сунца, биљке покушавају да повећају резерве скроба у плодовима и семену. Скроб је идеалан за складиштење глукозе, са њеном несташицом почиње процес хидролизе – поновног разлагања скроба на молекуле.

Уместо да следећи пут купујете специјално ђубриво, не просипајте воду у којој се кувао кромпир или тестенина. Пустите да се ова течност охлади и залијте своје зелене љубимице.

Такође, још један додатни савет: наиме, у саксију можете да ставите и пар зрна пшенице. Житарице нису само одличан извор хранљивих материја за људе. Ставите мало зрна пшеницу у саксију и поспите земљом одозго. Такав биљни додатак биће довољан за месечну прихрану многих биљака.

Vodite računa ako odmrzavate meso na sobnoj temperaturi: Budite oprezni

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке