Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Не бацајте никада љуске од белог лука већ их искористите на овај начин

Не би требало да бацате љуске белог лука, јер могу бити корисне и за припрему прилога.
Фото: Pixabay/MaisonBoutarin

Након што оперете и осушитњ ченове, ставите их на плех и пеците их око пет минута на 160 степени. Када постану хрскаве, избледајте их у фини прах, додајући со, бибер, паприку и чили.

Ова мешавина зачина идеална за пржена јела. Такође љуске можете помешати са медитеранским биљем, мирођијом и слично.

Љуске белог лука можете користити и за нешто друго.

Помешајте их са зачинима, поврћем и костима које су остале од меса.

Крчкајте неколико сати, процедите и добићете домаћи бујон који је савршен за супе и чорбе.

Рецепт дана: Телетина са пиринчем

Преузмите андроид апликацију.