Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Не бацајте кору од јабуке: Можете је употребити за неколико корисних ствари

Погледајте за које намене кора од јабуке може бити корисна.
Фото: Pexels/Michelle Leman

Уколико не волите да једете кору јабуке, или припремате колаче па вам је она само вишак, ево како је можете употребити.

Направите желе

Јабуке су пуне анитоксиданата, посебно у кори. У ствари, готово пола витамина Ц једне јабуке се налази у њеној кори. Своју дозу антиоксиданата можете добити за доручак са желеом направљеним од кора или чак чипсом од кора. Све што треба да урадите је да комадиће коре јабуке попрскате с мало воде, шећера и цимета. Поређајте их на плех обложен папиром за печење и пеците у рерни загрејаној на 150°С док не постану хрскаве (повремено их окрените).

Очистите посуђе

Алуминијумске посуде коре од јабука лако чисте, јер садрже киселине које растварају нечистоће. Скувајте шаку кора од јабука и оставите да крчкају у посуди коју желите да очистите 20-30 минута. Прљавштина би требало да нестане (да се подигне).

Скувајте чај

Тако ћете најбоље извући много антиоксиданата из кора јабуке, а без шећера. Треба вам шака кора од јабука, 3 до 4 шоље воде, пола кашичице цимета, 1 кашика меда и 1 кашика лимуновог сока. У посуду ставите све састојке осим меда и кувајте 15-так минута. Процедите, додајте мед и имате савршено здрав напитак.

Освежите ваздух

Јабуке и цимет су многим људима најдражи мириси домаћинства. Кувајте коре од јабука, цимет, ђумбир и лимун. Оставите да испарава док се мирис шири кућом, пише Ствар укуса.

Napitak za ravniji stomak: Pomešajte tri sastojka i popijte – Rezultati će vas oduševiti

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке