Почетна > Бизнис
Бизнис

НБС едукативним квизом обележава Светску недељу штедње

Народна банка Србије традиционално и ове године ће учествовати у обележавању Светске недеље штедње, у периоду од 31. октобра до 6. новембра.
Фото: WikimediaCommons/Djordje Stakić
У оквиру овогодишњег програма планирана је реализација првог регионалног такмичења едукативног квиза „Знамените личности на динарским новчаницама“ за матуранте средњих економских школа Србије, најавила је централна банка.

Такмичење ће се одржати у просторијама Високе пословне школе у Лесковцу, у петак, 28. октобра, а учествоваће матуранти Економске школе у Лесковцу, Техничке школе „Бошко Крстић“ из Бојника, Техничке школе из Власотинца, Правно – пословне школе из Ниша, Економске школе из Пирота, Економско – трговинске школе из Врања, Стручне школе „Свети Сава“ из Бујановца, Економске школе из Ниша, Трговинске школа из Ниша, Трговинско – угоститељске школе из Лесковца и Средње техничке школе „Вожд Карађорђе“ из Лебана.

Квиз садржи питања о лику и делу знаменитих личности представљених на динарским новчаницама, почевши од 1876. године, све до банкнота које данас користимо као средство плаћања у нашој земљи.

Такмичари се опредељују за један од три понуђена одговора, после чега им у форми новчанице бива представљен тачан одговор, као и кратка прича о занимљивостима из живота личности представљених на новцу.

Основни циљ едукативног квиза, поред бољег упознавања монетарне историје наше земље, јесте подизање нивоа знања о значају одабраних личности за наше наслеђе, као и буђење интересовања за даље индивидуално истраживање о њима, и идентификацију са вредностима које оличавају, саопштила је НБС.

На Инстаграму ускоро можете да закажете и објаве и снимке

 

Преузмите андроид апликацију.