Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Навике високо организованих људи које треба усвојити

Иако ће се сваки појединац, организован или не, понашати другачије у различитим ситуацијама, постоје неки обрасци међу високо организованим људима
Фото: Pexels/Karolina Grabowska

Сви имамо бар једну особу у свом окружењу која је савршено организована, све стиже и ништа не пропушта.

Добра вест је да уз мало труда свако може постати та особа. Ови савети стручњака припремиће вас за продуктиван дан.

Буђење 10 до 15 минута пре остатка укућана може бити довољно да се нешто промени.

Добијање првих неколико минута само за себе пре него што вас укућани одвуку на сто страна, заиста вам може помоћи да боље започнете дан.

Раније буђење значи и ранији одлазак на спавање, па ако увече не можете да заспите, то вам више неће бити проблем.

Фото: Pexels/Andrea Piacquadio

Ако одмах зграбите телефон чим се пробудите, можете се изгубити у препуном inbox – у свог meil – а  или друштвене мреже који ће вам тако појести драгоцене јутарње минуте.

Уместо тога, одседите у кревету одмах након буђења и дубоко удахните најмање 30 секунди.

Извршавајте јутарње обавезе истим редом. То је као да стварате посебну меморију за јутарње обавезе.

Што више вежбате своју меморију, мање ћете мислити о стварима које обављате, те ће сви јутарњи послови постати природна ствар и рутина за вас.

Фото: Pexels/cottonbro

Постављање реалних јутарњих циљева има својих предности. Додајте себи једну по једну ствар и ограничите број задатака које треба да извршите у дану.

Ако свакодневно имате много различитих обавеза, размислите о томе како их можете поједноставите или бар распоредите у свој дневни распоред.

Испланирајте шта ћете јести за доручак или ручак претходне вечери, како не бисте ујутру трошили време на припремање хране или размишљање о томе шта спремати за ручак тај дан.

Не остављајте за собом неред. Пријаће вам да се вратите у спремљен стан. Пре изласка из куће наместите кревет, склоните судове од доручка, једноставно средите за собом, поглед у сређен стан пријаће вам по повратку са посла.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.