Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Научно-технолошки парк и Привредна комора Војводине озваничили сарадњу

У Научно-технолошком парку Нови Сад данас је потписан Споразум о пословно-техничкој сарадњи са Привредном комором Војводине, који подразумева додатне едукације у области ИТ-а и стартап заједница.
Фото: Градске инфо

Споразум који су потписали директор НТП НС Небојша Дракулић и председник ПКВ Бошко Вучуревић предвиђа интензивније увезивање привреде, науке  и институција, као и директнију сарадњу чланица НТП НС и најуспешнијих привредника у Војводини.

Фото: Градске инфо

Овај документ омогућиће заједничка истраживања и пружање услуга чланицама, ради креирања идеја и готових решења за пословни свет.

„Након састанка у Институту за вештачку интелигенцију потписали смо Споразум којим смо, практично, отворили још једну платформу за испуњење мисије НТП НС, а то је спој науке и привреде. На овај начин и Привредна комора Војводине помоћи ће нам да знатно олакшамо да се пројекти који се реалузују у овом објекту валоризују запошљавањем нових младих стручњака“, истакао је директор Дракулић.

Фото: Градске инфо

Такође, предвиђена је заједничка организација стручних скупова и реализација нових пројеката који ће имати за циљ ефикаснији процес размене знања.

„Оно што је битно и где видим нашу улогу јесте да све иновације до којих су дошли пренесемо на наше компаније и да још више унапредимо и убрзамо развојни ток. Подаци показују да је у Војводини регистровано 5.000 ИТ компанија, од укупно 36.000 на територији Покрајине“, изјавио је председник Привредне коморе Бошко Вучуревић.

Фото: Градске инфо

Расписан национални конкурс за израду скулптуре у новосадском Дистрикту

Преузмите андроид апликацију.