Почетна > Србија
Србија

Научни пикник на Ади Циганлији

У Парку науке на Ади Циганлији у Београду почела је манифестација која окупља институције, компаније и удружења која посетиоцима представљају бројне експерименте, изложбе и програме.
Фото: РТВ/Снежана Тадић

Након двогодишњег онлајн издања, Фестивал науке овог пролећа биће прилика за још једно узбудљиво дружење уживо – овога пута на најпосећенијем београдском излетишту. Најмлађи посетиоци свакако су најзнатижељнији, али фестивал посећују све генерације.

Фестивал се већ деценију одржава у партнернерству са компанијом НИС уз чију подршку је Парк науке и обновљен. На штанду НИС-а представиће се Предраг Косина који је добитник награде Националне Географије Србије за фотографију и Стефан Анђус сарадник Института за биолошка истраживања “Синиша Станковић”.

„То су дивље животиње, све које нас окружују, налазе се у нашем окружењу, али ми услед неке свакодневне трке за егзистенцијом, за неким под знацима навода бољим животом, тај свет не примећујемо“, рекао је Предраг.

„Имао сам сарадње са раније са компанијом НИС која се доста ангажује на пољу екологије и видим да се труде да подижу свест о тим стварима. Зато сам управо овде да покажем малишанима како изгледа скривени свет наших река“, рекао је Стефан Анђус, сарадник Института за биолошка истраживања “Синиша Станковић“.

Научни пикник окупио је бројне представнике компанија, институција и удружења која су представила своје програме прилагођене за све узрасте. Организатори кажу да је 16. Фестивал науке посебан и према месту одржавања.

“Изузетно је важно да смо ми овде после 10 година обновили Парк науке, првенствено захваљујући томе што је компанија НИС са којом сарађујемо на фестивалу већ више од 10 година имала слуха“, рекао је Ана Петровић оснивач Фестивала науке.

Научни пикник одржава се овог викенда на Ади Циганлији од 11 до 19 часова, а програм је бесплатан за све посетиоце.

Počeo festival „Vila“ u Vrdniku

Преузмите андроид апликацију.