Грешке у кувању су нормалне и дешавају се свима, а понекад их је заправо врло лако исправити.
Припремање укусног оброка за целу породицу или пријатеље може бити сјајно искуство, а храна прави повод за дружење. Али једна грешка је довољна да поквари цело јело, а грешке које могу све покварити вребају и у најнеочекиванијим ситуацијама.
Научите мале трикове и избегавајте најчешће грешке у кувању.
На пример, ако вам је јело преслатко, додајте мало сирћета и лимуновог сока, а ако је преслано додајте комадиће кромпира.
Ако вам је јело превише зачињено, поправите га са мало креме или јогурта.
Ако је превише кисело, покушајте да додате мало слаткоће, односно шећера или меда.
Ако вам је сос грудаст, измиксајте га штапним миксером, а ако се деси да је тестенина препечена, пропржите је у загрејаном тигању на маслиновом уљу.
Ако имате прекувано поврће, користите га за супу или пире.
Ако вам је тигањ изгорео, користите соду бикарбону и алуминијумску фолију. Наиме, опечену површину прекријте содом бикарбоном и додајте воде тек толико да добијете пасту. Згужваним комадом алуминијумске фолије величине шаке трљајте опечено место док не почне да се отапа. Након само неколико минута рибања, требало би да видите да се загорени остаци распадају.
Преузмите андроид апликацију.