Почетна > Србија
Србија

Научили смо свет да Србија има свој став и да га поштују

Србија данас води самосталну, независну и слободарску политику, са чврстим ставом који се не мења под притиском, изјавио је Вучић и истакао да је наша земља успела да задобије поштовање у свету и да нас због тога толико и цени председник Кине Си Ђинпинг.
Фото: Инстаграм/buducnostsrbijeav

„Није лако то одржати, али успели смо да се изборимо за ту позицију и поштовање. И зато нас и цене“, истакао је Вучић пред данашњи сусрет са председником Кине.

Он је рекао да таква политика није оптерећење за грађане и да би управо терет за српски народ било када би наша земља потрчко и оруђе у нечијим туђим рукама.

Председник Србије је казао води политику у интересу српског народа и да ће, без обзира шта буде на изборима у априлу, СНС коју још увек води, морати да се руководи начелом самосталне и независне спољне политике земље и војне неутралности.

„Не вређамо никога, али држимо до свог става. Са неким се више слажемо и чешће, а са неким ређе, али научили смо их да имамо свој став и да га поштују“, истакао је Вучић и додао да је тај став чврст и непоколебљив.

Како је рекао, Србија је спремна са свима да разговара, али не и да мења своје ставове под нечијим притиском.

Вучић је додао да ће се сада први, после председника Русије Владимира Путина, сусрести у Кини на билатералном нивоу са Сијем, пре многих светских лидера.

Кина изузетно поштује што смо дошли овде и што смо искрени пријатељи, рекао је Вучић додао да ће то бити његов седми званични сусрет са Сијем, председником светске силе број један или два у свету, у зависности из ког угла се гледа.

Додао је да многи не разумеју колика је то част која се Србији указује.

Новак Ђоковић на пријему код председника Србије

Преузмите андроид апликацију.