Почетна > Свет
Свет

НАСА: први јавни скуп о НЛО, само мали део појава необјашњив

Америчке власти су испитале око 800 мистериозних извештаја о неидентификованим летећим објектима који су прикупљани деценијама, али само мали део је заиста необјашњив, саопштили су истраживачи.
Фото: Танјуг/АР/P. Lagage (CEA)

НАСА је прошле године формирала комисију стручњака да проучавање осетљивог питања НЛО. Панел је у среду одржао први јавни састанак.

Њихова задатак није пребројавање „неидентификованих абнормалних појава” , како се оне службено називају. Већ давање препоруке за НАСА како да убудуће приступа тој теми.

До данас је опажено око 800 необјашњивих појава у ваздуху, али можда су два до пет одсто њих заиста абнормалне. Рекао је у среду Шон Киркпатрик, директор канцеларије који се бави тим питањем у оквиру Министарства одбране САД.

Члан стручне комисије Дејвид Гринспун саопштио је да у овом тренутку „нема никаквог јасног доказа о повезаности необјашњивих абнормалних појава и ванземаљског живота”.

Састанак који је трајао неколико сати преносио се директно на интернету. Један његов део био је посвећен питањима јавности која су унапред била упућена путем интернета.

Транспарентност је преко потребна, како би се „скинула стигма” с те теме, истакла је америчка свемирска агенција.

Frederiksen: Nisam kandidat za generalnog sekretara NATO

 

Преузмите андроид апликацију.