Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Направите сами шампон за суво прање косе

Овај козметички препарат је од велике помоћи многим женама.
Фото: Pexels/Element digital

Вероватно се свакој жени, бар једном десило да није у могућности да опере косу, а мора да изађе из куће. Тада су од велике помоћи такозвани шампони за суво прање косе.

Наравно, они не служе за право прање косе и никако нису њихова замена, јер за добру хигијену косе и коже главе заслужни су једнимо редовни шампони.

Међутим, постоје тренуци, када нам коса баш није најчистија, ми немамо времена да је оперемо, а морамо да изађемо ван у јавност. Тада нам помажу ови суви шампони који служе да упију претерану масноћу косе и побољшају јој волумен.

Дрогерије су пуне ових производа, али исто тако уз помоћ неких намирница из кухиње, можете их и сами направити.

Беби пудер

Ова свима добро позната алтернатива шампона за суво прање косе може се користити сам, али можете га помешати и са содом бикарбоном у размери 5:1 у корист беби пудера.

Густин, какао, цимет

Још један добар упијач масноће са темена јесте густин. Он је идеалан за плавуше. Све што треба јесте да га утрљају у теме главе и оставе да одстоји десетак минута, а затим се редовно очешљају.

Са друге стране даме са браон косом често имају проблем са густином и беби пудером, јер им остане бели траг на темену. Ту помаже какао прах. Њега можете користити самостално или у комбинацији са густином.

Даме са црвеном бојом косе у помоћ могу озвати ароматични зачин, цимет. Једнаке количине густина и цимета треба помешати, а затим утрљати у корен косе, оставити да делује десетак минута, а затим косу очешљати.

Кукурузно брашно

Слично као и густин, и кукурузно брашно је добар апсорбер масноће. Једну кашичицу ситне соли помешајте у пола шоље кукурузног брашна и имате спреман ваш шампон.

За све ове производе за суво прање косе морате водити рачуна да пре њиховог наношења коса мора да вам буде потпуно сува, јер ће вам се у супротном маса залепити на косу, а не желите свакако тесто у коси.

На места где вам је коса најмаснија нанесите неки од ових производа и прстима добро утрљајте у корен косе. Средство нека стоји десетак минута, а затим косу добро растресите и рашчешљајте густом четком.

Све су ово алтернативе препаратима за суво прање косе које можете купити у дрогеријама, али имајте на уму да сви они нису замена за редовно прање косе, већ производи који ће вам помоћи у кризним ситуацијама.

Hrana koja „diže iz mrtvih“ nakon burne noći

Преузмите андроид апликацију.