Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Направите природни тоник против опадања косе који ће вас препородити

Пролеће је период године када је наша коса најслабија.
Фото: Pexels/Diana Jefimova

Појачано опадање косе није нимало пријатна појава за сваку жену. ова појва најчешће је узрокована сезонским поремећајима организма и прилагођавања организма новим временсим условима. И ма колико да смо песимистични по овом питању, ово заиста није редак проблем код свих жена.

Доносимо вам одличан рецепт за природни тоник против опадања косе који ће је у потпуности препородити, вратити сјај и ојачати корен косе. Тоник се састоји само од два кључна састојака, ловора и кокосовог уља.

Ловор је одличан савезник лепоте косе јер је јако богат витаминима и минералима који спречавају опадање и уједно пуцање косе, то су селен, цинк, магнезијум, гвожђе, калијум и манган.

Кокосово уље ће коси дати посебан сјај и мекоћу и такође утицати против опадања, а овом тонику даје изузетно леп мирис.

Тоник се наноси најкраће 15 минута до пола сата пре прања косе, потребно је напрскати од темена целом дужином косе и оставити да делује, а потом опрати благим шампоном без абразивних сулфата и силикона.

За најбоље дејство против опадања потребно је тоник користити у континуитету пре сваког прања косе, најмање 20 до 30 пута.

Како бисте направили овај тоник, требаће вам:

-пола литре воде,

-5 листова ловора,

-једна кашика кокосовог уља.

У воду ставити ловорове листове и кокосово уље и оставити да вода прокључа. Када вода проври, листове ловора оставите још 5 минута, а затим их извадите, а тоник пребаците у посуду са распршивачем.

Hormoni imaju veliki uticaj na naš ten – obratimo pažnju!

Преузмите андроид апликацију.