Главни додатак многим јелима је укусан хлеб, који можете припремити са само неколико састојака.

Лаком припремом можете постићи посебан укус, а за домаћи хлеб који се не меси као други, биће вам потребно неколико састојака.
Потребни састојци:
- 450 грама брашна (тип 500)
- 300 милилитара млаке воде
- две кашике соли
- 13 грама свежег квасца
Припрема:
Квасац растворите у млакој води и додајте у брашно, као и со. Мешајте руком тек толико да се сви састојци сједине. Овакву врсту теста не треба месити. Оставите тесто у затвореној посуди на топлом месту и сачекајте да се удвостручи. Овај процес ће трајати сат или два, у зависности од температуре и квасца.
Док тесто нараста, укључите рерну на 220 степени и ставите затворену посуду. Када тесто нарасте, једноставно га ставите у претходно побрашњену посуду и преклопите од ивица ка средини.
Тесто не треба обликовати, само га треба ставити на папир за печење. Извадите загрејану посуду и ставите папир за печење са тестом у њу и затворите је.
Пеците са затвореним поклопцем 20 минута, затим смањите температуру рерне на 200 степени и пеците још 30 степени са отвореним поклопцем.
Када хлеб порумени, знаћете да је готов. Потребно га је оставити да се потпуно охлади. Ако немате посуду за печење, можете користити обичан плех који ћете загрејати у рерни и попрскати са мало воде када ставите хлеб у рерну.
Ових пет намирница никада не би требало стављати у микроталасну
Преузмите андроид апликацију.