Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Направите домаће Тоблероне у неколико корака

Поластица нашег детињства која је преживела до данас су дефинитивно Тоблероне. Није је било у нашим продавницама , али смо се радовали када нам донесе тетка из Немачке. Делили смо их међу собом, сваки троугао и тако у круг док се све не поједе, то су сећања која нам падају сваки пут када помислимо на ову посластицу.
Фото: Pixabay/Hans

Доносимо вам Тоблероне рецепт који можете да направите код куће у само неколико једноставних корака како бисте наставили да га делите, део по део, јер је најслађи.

Састојци:
  • 300 грама чоколаде
  • 300 грама лешника
  • 3 јаја
  • 300 грама путера
  • 300 грама кекса
  • 300 грама шећера
Припрема:

Карамелизовати 200 грама шећера и додати 200 грама пржених лешника. Промешати, сипати у маслацем намазану посуду за печење и оставити да се охлади. Остатак шећера умутите са јајима док не постане пенасто. Посебно умутити путер и сјединити са јајима, додати отопљену чоколаду и 100 г млевених лешника. Измрвити карамел од лешника и додати у смесу, па додати млевени бисквит. Масу добро измешати да се све лепо сједини, сипати у калупе па оставити у фрижидер да се стегне. Све што је преостало је да пронађете калупе у облику који желите да ваше Тоблероне имају.

Zimska verzija omiljenog letnjeg koktela

Преузмите андроид апликацију.