Почетна > Нови Сад

Нови Сад Фудбал

Нападач Војводине у критичном стању – Болинги на Институту у Сремској Каменици

Након двонедељне репрезентативне паузе, фудбалери Војводине у суботу гостују екипи Спартака у седмом колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.
Фото: ФК Војводина

Ипак, овај меч је у сенци лошег здравственог стања Џонатана Болингија, који је хитно збринут у Институту у Сремској Каменици, па је тим поводом на конференцији за медије најпре говорио клупски лекар Борко Вукосав.

„Након утакмице са Радничким 1923, Болинги је отпутовао у Киншасу на репрезентативне обавезе са селекцијом ДР Конга, након чега се вратио у ноћи, 14. септембра. По доласку је пријавио да се лоше осећа и одмах је пребачен на Ургентни центар КЦ Војводине, где је урађена детаљна и комплетна дијагностика. Због тешког здравственог стања, конзилијум лекара је одлучио да Болинги буде пребачен на Институт за плућне болест у Сремској Каменици, где је примљен у јединици интензивне нeге. Тамо је додатно подвргнут детаљној дијагностици. Његово стање је озбиљно, тешко, али добро и ја сам задовољан што је на најбољем могућем месту. О његовом здрављу брине тим специјалиста који има енормно искуство за лечење у оваквом стању. Сви се надамо да ће се Џонатан извући и пребродити ово тешко стање. Узроци су непознати, у току су и даље детаљне анализе, сви досадашњи тестови до сада су негативни. Прати се и епидемиолошка ситуација у Киншаси, у контакту смо са његовим лекарима у репрезентацији и локалним докторима. Терапија је у току. Наш медицински тим је у константном контакту са лекарима у Институту, и чекамо даљи развој догађаја „, рекао је др Борко Вукосав.

Потом се присутнима обратио и тренер Ранко Поповић, који је послао речи подршке Џонатану Болингију.

„Када добијете овакве вести, онда је утакмица у другом плану. Мисли свих нас усмерене су ка Болију и желимо му да се што пре опорави. Ова ситуација треба да буде и мотивација за све нас и да одиграмо и за њега. Не сумњам да ће он своју утакмицу да добије. Када се десе овакве ствари, подсетимо се на приоритете у животу“, рекао је Ранко Поповић.

Novi Pazar posle Sume potpisao još veće ime – Ljajić se vraća na superligaške terene

Преузмите андроид апликацију.