Доручак је кључни оброк који даје енергију за остатак дана, али није важно шта прво једемо. Међу намирницама које се сматрају најштетнијим за конзумацију на празан желудац су сви пекарски производи направљени од квасца.
Према речима лекара, таква храна иритира стомак и изазива прекомерно стварање гасова.
Такође, шећер који се налази у пекарским производима повећава ниво инсулина у крви.
Нутриционисти кафу и сендвиче сматрају најгорим опцијама за доручак.
Кажу да ће негативно деловати и сокови од цитруса и воћа на празан стомак јер иритирају гастроинтестинални тракт.
Наиме, реч је о храни која садржи киселину која иритира слузокожу желуца, што може довести до гастритиса, чирева и других тегоба.
Чак су и банане штетне за јело на празан стомак.
Онe повећавају оптерећење срца и нарушавају равнотежу калијума и магнезијума у организму, па их је увек боље јести после оброка. Још једна штетна храна са којом треба започети дан су ферментисани млечни производи.
Упркос садржају бактерија важних за тело, оне не доносе никакву корист.
Како објашњавају стручњаци, „микроорганизми једноставно умиру у хлороводоничкој киселини која се преко ноћи накупила у стомаку“.
Преузмите андроид апликацију.