Почетна > Србија
Србија

НАЛЕД 5. децембра представља реформске приоритете у дигитализацији здравства

Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) представиће 5. децембра кључне реформске приоритете у области дигитализације здравства и даљег унапређења медицинских услуга, у присуству министарке здравља Данице Грујичић.
Фото: PrtSc/Naled

На конститутивној седници Савеза за здравство НАЛЕД-а, у просторијама те организације у Београду, биће представљени кључни реформски приоритети чланова, а након проглашења и представљања председништва савеза, на панелу под називом „Иницијативе и реформе за ефикаснији здравствени систем у Србији“ министарка Грујичић, досадашња председница Савеза Уна Љубичић и новоизабрано руководство говориће о иновативним решењима у здравству у циљу бржег и ефикаснијег лечења грађана, најављено је из НАЛЕД-а.

Теме ће бити увођење електронског медицинског досијеа, затим развој услуга еБоловање и еУпут, као и проширење обухвата услуге еРецепт.

Такође биће речи и о повећању броја услуга које ће обављати приватне здравствене установе и тако смањити листе чекања у јавном здравству, као и скраћивању процедура стављања лека на тржиште и одобравања клиничких испитивања, наведено је у саопштењу.

Sutra oblačno i vetrovito, najviša dnevna temperatura od 7 do 11 stepeni

Преузмите андроид апликацију.