Почетна > Свет
Свет

Након проглашене победе над короном, Ким укинуо већину мера

У Северној Кореји укинута је обавеза ношења заштитних маски и социјалног дистанцирања, неколико дана након што је лидер те земље Ким Џонг Ун прогласио победу над корона вирусом и три месеца након што је Пјонгјанг први пут од почетка пандемије признао да се тај вирус ширу у земљи.
Фото: Танјуг

Ким је током састанка поводом ситуације са ковидом-19 наредио да већина епидемиолошких мера, уведених у мају, буде укинута, истичући да „Северна Кореја мора да остане анти-епидемијска баријера чврста као челик“, преноси Ројтерс.

Онима који имају респираторне симптоме препоручено је да наставе да носе маске, а људи су позвани да буду на опрезу од „ненормалних ствари“ које је Пјонгјанг навео као узрок инфекција.

Северна Кореја је раније за своју епидемију корона вируса у земљи окривила Јужну Кореју, која је наводно преко границе слала заразне пропагандне летке, а Кимова сестра Ким Јо Јонг најавила је „смртоносну одмазду“ за изазивање епидемије.

Појонгјанг никада није саопштио колико је људи било инфицирано корона вирусом. Укупан број заражених званично је 4,77 милиона, али од краја прошлог месеца није потврђен ниједан нови случај.

Hiljade ljudi na molitvi u znak podrške Al Sadru

Преузмите андроид апликацију.